Kezdőlap
Kiadó helyiségek
Bérlők
Szolgáltatásaink
Gyakran ismételt kérdések
Galéria
Dokumentumok
Partnereink
Kapcsolat
Az Ön neve:
Email címe:
Hírek
Egy kis tavasz a télben Hahóton- mindenki számára követendő példa
Hahót-a téli zimankó közepette is szépen díszlenek a saláták a Molnár-család egyedi építésű termesztő házaiban, ahol különleges, úgynevezett hidrokultúrás módszerrel folyik a termelés. Az egyáltalán nem egyszerű, de annál nagyszerűbb rendszert a családfő, Molnár Gyula dolgozta ki, és állította össze.
 A postaforgalmi végzettséggel rendelkező Molnár Gyuláné 3 évvel ezelőtt munkanélkülivé vált. Férje, aki gépész, a világhálón sok külföldi példát látott hidrokultúrás megoldásokra, így felvetette, hogy érdeklődjön a munkaügyi központnál az önfoglalkoztató pályázat után. Volt is ilyen lehetőség, így Molnár Gyula megtervezte a négy termesztő házat, illetve az egész rendszert. A család bevonásával körülbelül fél év alatt elkészült az egész, és az óta is működik.

A folyamat a palántaneveléssel indul, kőzetgyapot kockákba vetik a drazsírozott magot. Miután kikelt, az alig pár napos növény lyukas aljú műanyag pohárba kerül, ebben nevelik tovább.
A lyukon keresztül ki tudja engedni gyökereit a növény, ami akkor különösen fontos, ha eléri azt a méretet, amikor már ki lehet helyezni az úgynevezett termesztő csőbe. Ez egy 15-20 cm átmérőjű csőhálózat, melyben a csövek megfelelő részén egyenlő távolságra lyukakat vágtak Molnárék. Ezekbe kerülnek a salátapalánták a poharukkal együtt. A belőlük kilógó gyökerek beleérnek a csövekben csordogáló, a saláta igényeit maximálisan kielégítő mennyiségű tápanyaggal dúsított meleg vízbe.
Maga a víz az épületből indul el a hálózatba, ami összegyűjtött esővíz és tápoldat keveréke. Ezt egy fűtőszál segítségével a kívánt hőmérsékletre melegítik, amelyhez szükséges áramot részben egy házilag készített napelem segítségével állítják elő. Az így előkészített vizet egy szivattyú juttatja el a hálózatba és vissza.

Molnárék lollo salátát, endivíát és batáviát termelnek, melyeket a zalakarosi termelői piacon, illetve a fürdőváros hoteljeinek éttermei részére értékesítenek.

A teljes cikk megtalálható: http://zaol.hu/hahot/egy-kis-tavasz-a-telben-hahoton-1678029

2015.02.16.

További hírek
Milliós támogatás kkv-knak megújuló energia használatához
Vállalkozóvá válást támogató programok
IX. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár
Az Európai Bizottság kötelezővé tenné az újrahasznosítható műanyag-csomagolást 2030-ra
Közeleg a 26. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat beadási határideje
Dél-Korea maradt a leginnovatívabb
Széchenyi Kártya - még több segítség a vállalkozásoknak
Három innovációs pályázatot is kiírtak
2018-ban 82 milliárd forint keretösszegű felhívást hirdet meg az NKFI Hivatal
Tíz energetikai innováció, amire érdemes odafigyelni

Projekt neve:

Nagykanizsa Inkubátorház és Innovációs Központ létrehozása

Global Online Shopping Store : Inplussale.com

Projekt kódszáma: NYDOP-10005
Kedvezményezett: Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata
Közreműködő szervezet:

Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft

2 Day Diet is a weight loss supplement that contains a blend of unique Chinese herbs which can prevent the digestion of dietary fat, hence reducing its absorption by the body. Its special formula help to burn, eliminate and reduce fat.Related article: Which nutrients are beneficial for eyes?

 

The study of fruta planta reduce weight found that people who suffering from diabetes supplement lot of vitamin B3 can cause elevated blood sugar, and the more dose, the more serious problems caused by blood sugar.Related article: 3 kinds of people should not eat vitamin