Kezdőlap
Kiadó helyiségek
Bérlők
Szolgáltatásaink
Gyakran ismételt kérdések
Galéria
Dokumentumok
Partnereink
Kapcsolat
Az Ön neve:
Email címe:
Hírek
Állami támogatásból fejleszthetik fizetési rendszereiket a kis-és középvállalkozások
Összesen 2,4 milliárd forintos keretösszegből támogatja az állam a bankkártya-elfogadó helyek számának bővítését, amivel a jelenleginél 30 százalékkal több helyen válik lehetővé a kártyás fizetés. A bankkártyás tranzakciók száma és a bankkártyával bonyolított fizetési forgalom évek óta töretlenül nő, a kártyabirtokosok egyre szívesebben használják ezt a gyors, egyszerű, kényelmes fizetési módot. A POS terminálok telepítésével tehát állami támogatás mellett növelhetik versenyképességüket is a hazai vállalkozások – emelik ki az OTP Bank szakértői.

2016 decemberében hirdette meg a kormány azt a programot, amelynek célja, hogy egyharmadával bővítse a kártyaelfogadó helyek számát. A kezdeményezés célja, hogy így csökkentse a készpénzállományt és ösztönözze a modern elektronikus fizetési módok elterjedését, a hazai fizetési infrastruktúra modernizálását. Az intézkedést az is indokolta, hogy Magyarországon a bankkártyás fizetések részaránya jelenleg az uniós átlag alatt van, a kártyaelfogadó terminálok száma pedig 100 ezernél megrekedt, annak ellenére, hogy az emberek többsége ma már bankszámlára kapja a fizetését, és bankkártyával is rendelkezik.

A program keretében elérhető 2 416 millió forintos támogatásból 30 200 új terminált telepít a pályázaton nyertes hét pénzügyi szolgáltató. Terminálonként 80 ezer forint támogatás érhető el a program keretében. Ennek köszönhetően a vállalkozások induló költség – telepítési és szerződéskötési díj – nélkül igényelhetnek POS terminált a szolgáltatóknál. A szolgáltatók közül az OTP Bank nem kevesebb, mint 7 000 terminál telepítését vállalta idén.

„Mivel a mai világban a vásárlók a kényelmes és gyors fizetési módokat preferálják, a vállalkozások gyakran veszítenek el vevőket a csak készpénzes fizetési lehetőség miatt. A kis- és középvállalkozások a POS terminálok használatával növelhetik forgalmukat. A statisztikák szerint ugyanis a kártyával fizetők jellemzően többet költenek a készpénzt használókhoz képest. A POS terminálokat és a kártyaelfogadási szolgáltatást most, eddig példátlanul kedvező feltételekkel, minden induló költség nélkül igényelhetik a vállalkozások.” – emelik ki az OTP Bank szakértői.

A terminálok használata minimális költséget jelent: a banki jutalék a bankkártyával bonyolított forgalom legfeljebb 1 százalékát teheti ki a szerződéskötéstől számított legalább 24 hónapon keresztül. A terminálok telepítése mellett szól továbbá, hogy gyorsabb és kényelmesebb fizetési módot kínálhatnak a vállalkozások a vásárlóiknak, ezáltal egységnyi idő alatt több ügyfél kiszolgálását teszik lehetővé. A terminálok a bankkártyák mellett – külön szerződések megkötésével - elfogadják a SZÉP-, Erzsébet-, cafeteria- és egészségpénztári kártyákat is, ami szintén megkönnyítheti a vásárlók dolgát. A POS terminál emellett alkalmas az egyre szélesebb körben népszerű mobilfizetési megoldások elfogadására is.

„Az intézkedés legnagyobb haszonélvezői egyértelműen a kis- és középvállalkozások, hiszen ők a korábbi 20-30 ezer forintos telepítési díjak helyett most induló költség nélkül vezethetik be a kártyaelfogadási szolgáltatást. Annak érdekében pedig, hogy zökkenőmentes legyen az indulás, az OTP Bank díjmentes oktatást biztosít ügyfeleinek az új terminálok kezeléséhez” – mondták az OTP Bank szakértői. Az érdeklődők az OTP fiókokban további tájékoztatást kaphatnak, és a szerződést is megköthetik.

A POS terminált igénylők számára további könnyebbséget jelent, hogy az OTP Bank telefonos ügyfélszolgálattal is támogatja ügyfeleit az esetleges kérdések rendezésében.

A legfrissebb hírek szerint a vártnál is nagyobb érdeklődés mutatkozik a terminálok telepítése iránt. Erre válaszul a Nemzetgazdasági Minisztérium 16 millió forint pótlólagos forrást mozgósított a többletigény kielégítésére, illetve 2018-ban is várható hasonló állami intézkedés, további POS terminálok kihelyezésének támogatására.

Forrás: pannonnovum

2017.09.18.

További hírek
Milliós támogatás kkv-knak megújuló energia használatához
Vállalkozóvá válást támogató programok
IX. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár
Az Európai Bizottság kötelezővé tenné az újrahasznosítható műanyag-csomagolást 2030-ra
Közeleg a 26. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat beadási határideje
Dél-Korea maradt a leginnovatívabb
Széchenyi Kártya - még több segítség a vállalkozásoknak
Három innovációs pályázatot is kiírtak
2018-ban 82 milliárd forint keretösszegű felhívást hirdet meg az NKFI Hivatal
Tíz energetikai innováció, amire érdemes odafigyelni

Projekt neve:

Nagykanizsa Inkubátorház és Innovációs Központ létrehozása

Global Online Shopping Store : Inplussale.com

Projekt kódszáma: NYDOP-10005
Kedvezményezett: Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata
Közreműködő szervezet:

Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft

2 Day Diet is a weight loss supplement that contains a blend of unique Chinese herbs which can prevent the digestion of dietary fat, hence reducing its absorption by the body. Its special formula help to burn, eliminate and reduce fat.Related article: Which nutrients are beneficial for eyes?

 

The study of fruta planta reduce weight found that people who suffering from diabetes supplement lot of vitamin B3 can cause elevated blood sugar, and the more dose, the more serious problems caused by blood sugar.Related article: 3 kinds of people should not eat vitamin