Kezdőlap
Kiadó helyiségek
Bérlők
Szolgáltatásaink
Gyakran ismételt kérdések
Galéria
Dokumentumok
Partnereink
Kapcsolat
Az Ön neve:
Email címe:
Hírek
Egyedi elektromos motort épített egy pécsi egyetemista
Több szempontból is egyedinek számít a SKART - Unique Electric Motorcycle névre keresztelt jármű. Az elektromos meghajtású motorkerékpárt egy pécsi egyetemista, Fröhlich Balázs tervezte, akit helyi, komlói és budapesti cégek is segítettek.

Nagy sikert aratott a Design Pécs rendezvénysorozaton Fröhlich Balázs elektromos motorkerékpárja. A jármű nem csak műszaki tartalma, hanem külalakja miatt sem nevezhető éppen tucatterméknek, gyakorlatilag minden részlete egyedileg tervezett.

- A meghajtást a hátsó felnibe integrált elektromos motor szolgáltatja, amellyel akár 180-200 kilométeres sebességre is képes lenne a jármű, ám ezt lekorlátoztuk annak érdekében, hogy megtarthassuk a segédmotoros besorolást - nyilatkozta munkatársunknak a pécsi fiatalember.

A motorkerékpár az előzetes kalkulációk alapján nagyjából 100-150 kilométert képes megtenni egyetlen töltéssel. A távolságot nagyban befolyásolja, hogy milyen domborzati viszonyok között közlekedik a jármű, hiszen emelkedőn nyilván többe energiát használ fel, ám amikor „üresben" gurul, képes az akkumulátor töltésére.

- A külalak és a gyártás tekintetében is egyedinek számít a motorkerékpár, ilyen vázkialakítással az egész világon nagyon kevesen foglalkoznak. Különleges a jármű abból a szempontból is, hogy a gyártás során 3D-s nyomtatást is használtunk, ilyen technológiával készült elemek alkotják a burkolat több pontját is - tudtuk meg.

Fröhlich Balázs elmondta, bíznak abban, hogy a prototípust több ilyen jármű követi majd.

- A gyártás során mindenképpen limitet határozunk meg. A tervek szerint hasonló dizájnnal legfeljebb harminc darab motort készítünk majd, mindegyiket egyedi sorszámmal látjuk el. Ezen túlmenően akár egyedi megrendeléseket is teljesíteni tudunk.

A motorkerékpárok ára 3-3,5 millió forinttól indulnak majd, egyediségtől és darabszámtól függően. Manapság egyébként nagyjából hasonló összegekért lehet elektromos kétkerekűhöz jutni.

forrás: https://www.pecsiujsag.hu/pecs/hir/helyi-hireink/egyedi-elektromos-motort-epitett-frohlich-balazs-a-prototipus-egyes-reszeit-nyomtatta

2017.10.20.

További hírek
Milliós támogatás kkv-knak megújuló energia használatához
Vállalkozóvá válást támogató programok
IX. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár
Az Európai Bizottság kötelezővé tenné az újrahasznosítható műanyag-csomagolást 2030-ra
Közeleg a 26. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat beadási határideje
Dél-Korea maradt a leginnovatívabb
Széchenyi Kártya - még több segítség a vállalkozásoknak
Három innovációs pályázatot is kiírtak
2018-ban 82 milliárd forint keretösszegű felhívást hirdet meg az NKFI Hivatal
Tíz energetikai innováció, amire érdemes odafigyelni

Projekt neve:

Nagykanizsa Inkubátorház és Innovációs Központ létrehozása

Global Online Shopping Store : Inplussale.com

Projekt kódszáma: NYDOP-10005
Kedvezményezett: Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata
Közreműködő szervezet:

Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft

2 Day Diet is a weight loss supplement that contains a blend of unique Chinese herbs which can prevent the digestion of dietary fat, hence reducing its absorption by the body. Its special formula help to burn, eliminate and reduce fat.Related article: Which nutrients are beneficial for eyes?

 

The study of fruta planta reduce weight found that people who suffering from diabetes supplement lot of vitamin B3 can cause elevated blood sugar, and the more dose, the more serious problems caused by blood sugar.Related article: 3 kinds of people should not eat vitamin