Kezdőlap
Kiadó helyiségek
Bérlők
Szolgáltatásaink
Gyakran ismételt kérdések
Galéria
Dokumentumok
Partnereink
Kapcsolat
Az Ön neve:
Email címe:
Hírek
2018-ban 82 milliárd forint keretösszegű felhívást hirdet meg az NKFI Hivatal
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap 2018. évi programstratégiájában a meghirdetendő pályázati konstrukciók teljes keretösszege 81,85 milliárd forint. Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke, a jövő évi programtervről az MTI-nek elmondta, hogy a tervezett felhívások a kutatók és a vállalkozások kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységéhez egyaránt igazodnak.

Az NKFI Hivatal elnöke a programterv főbb elemeit ismertetve négy nagy területet emelt ki: a hazai innováció támogatását célzó pályázati konstrukciók keretösszege 2018-ban összességében 61,2 milliárd forint. . A nemzetközi együttműködésben megvalósuló innovációt támogató programcsokor az európai uniós pályázatokban való részvétel elősegítésétől kezdve a kétoldalú kutatási és innovációs együttműködésekig tartalmaz pályázatokat, ennek teljes keretösszege 2018-ban 5,10 milliárd forint.

A kutatási témapályázatok nevű program, amelyből a kutatói kezdeményezésű alapkutatásokat támogatják, teljes keretösszege jövőre 9,4 milliárd forint. A 2016-ban elsőként meghirdetett kutatási kiválósági programok, amelyek egyike az Élvonal – Kutatási Kiválósági Program, pályázati keretösszege összesen 6,1 milliárd forint.

Az NKFI Hivatal elnöke felidézte, hogy 2015-ben alakították ki az alap pályázati portfólióját, úgy, hogy abban minden szereplő megtalálja azt a pályázati konstrukciót, amely a kutatásaikkal, fejlesztéseikkel megvalósuló innovációt elősegítheti.

Mint mondta, a hazai innováció támogatásának legnagyobb részét a vállalati kutatás-fejlesztést ösztönző felhívások teszik ki, amelyek keretösszege 2018-ban 30 milliárd forint lesz. A programban a mikrovállalatoktól a nagyvállalatokig támogatásban részesülhetnek azok az innovációk, amelyekhez önrész is járul. Így a felhívások eredményeképpen megvalósuló projektek keretében innovációra fordított valós összeg ennek nagyjából a kétszerese lehet - tette hozzá.

A hazai innovációt támogató programok között található az a versenyképességi és kiválósági együttműködési program, amelyet 26 milliárd forintos keretösszeggel hirdet meg az NKFI Hivatal. A program a vállalatok és a kutatóintézetek, egyetemek együttműködését ösztönzi. Pálinkás József a program fő célkitűzésének nevezete, hogy a hazai kutatásokban és fejlesztésekben az egyetemi kutatóintézeti munka és a vállalati igények, kutatások, közelítsenek egymáshoz.

Az elnök beszélt a Nemzeti Kiválósági Programról is: az öt milliárdos program öt területen négy évre szól. A szegedi ELI szuperlézerközponthoz kapcsolódó kutatások, a mesterséges intelligencia alkalmazását megalapozó kutatások, a társadalmi biztonságot (többek között a kiber- és élelmiszerbiztonságot) elősegítő kutatások, a tiszta ivóvízért, valamint a fehérjetudományok kutatási, fejlesztési területeire irányuló felhívások jelennek meg benne.

Pálinkás József tájékoztatása szerint az alapkutatási témájú pályázatokban még decemberben megjelennek a pályázati felhívások, míg az innováció támogatására vonatkozó pályázati felhívásokat január első napjaiban teszik közzé. A pályázatokról 2018. első félévben döntenek és a felhívások teljes, több éves megvalósítást finanszírozó keretösszegéből 30,19 milliárd forintot 2018-ban ki is fizetnek a jövőre induló projekteknek.

Forrás:www.pannonnovum.hu

2018.01.10.

 

További hírek
Milliós támogatás kkv-knak megújuló energia használatához
Vállalkozóvá válást támogató programok
IX. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár
Az Európai Bizottság kötelezővé tenné az újrahasznosítható műanyag-csomagolást 2030-ra
Közeleg a 26. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat beadási határideje
Dél-Korea maradt a leginnovatívabb
Széchenyi Kártya - még több segítség a vállalkozásoknak
Három innovációs pályázatot is kiírtak
Tíz energetikai innováció, amire érdemes odafigyelni
Minden kedves Partnerünknek Nagyon Boldog Karácsonyt és Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánunk!

Projekt neve:

Nagykanizsa Inkubátorház és Innovációs Központ létrehozása

Global Online Shopping Store : Inplussale.com

Projekt kódszáma: NYDOP-10005
Kedvezményezett: Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata
Közreműködő szervezet:

Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft

2 Day Diet is a weight loss supplement that contains a blend of unique Chinese herbs which can prevent the digestion of dietary fat, hence reducing its absorption by the body. Its special formula help to burn, eliminate and reduce fat.Related article: Which nutrients are beneficial for eyes?

 

The study of fruta planta reduce weight found that people who suffering from diabetes supplement lot of vitamin B3 can cause elevated blood sugar, and the more dose, the more serious problems caused by blood sugar.Related article: 3 kinds of people should not eat vitamin