Kezdőlap
Kiadó helyiségek
Bérlők
Szolgáltatásaink
Gyakran ismételt kérdések
Galéria
Dokumentumok
Partnereink
Kapcsolat
Az Ön neve:
Email címe:
Hírek
Dél-Korea maradt a leginnovatívabb
Szingapúr három helyet lépett előre a Bloomberg évente elkészített ranglistáján, amely innovációs teljesítményük alapján osztályozza az országokat. Magyarország tavalyhoz hasonlóan a 27. helyen maradt.

Nem került be az Egyesült Államok a Bloomberg innovációs listáján a legjobb tíz ország közé, amire az elmúlt hat év során nem volt példa. A Bloomberg innovációs indexének elkészítésekor először 200 gazdaságot vizsgáltak és osztályoztak hét kategória alapján, majd kizárták azokat az országokat, amelyek nem biztosítottak adatokat legalább hat kategóriában, így a rangsor 80 szereplősre szűkült. Ebből emelte ki a top 50 innovációs teljesítményt nyújtó országot a Bloomberg.

Az USA a tavalyi kilencedikről a 11. helyre esett vissza idén, miután alulteljesített az oktatás hatékonyságát vizsgáló kategóriában, és a hozzáadott érték előállításában sem jeleskedett. Ez a trend ráadásul a jövőben is jellemző maradhat – vélekedik a washingtoni Informatikai és Innovációs Alapítvány (ITIF) elnöke, Robert D. Atkinson.

Más nemzetek okostechnológiával, meg­felelően finanszírozott fejlesztési politikával hozakodtak elő: kutatás-fejlesztést ösztönző adózási rendszereik vannak, és nagyobb állami támogatást biztosítottak a kutatásokra – idézi a Bloomberg.

Az Egyesült Államokkal ellentétben Japán és Franciaország bekerült a top 10-be: előbbi egy helyet előrelépve a hatodik, utóbbi pedig kilencedik lett a tavalyi 11. pozíció után. Szingapúr a tavalyi eredményhez képest hármat ugrott előre a ranglistán, és ezzel a harmadik helyen végzett. Az ázsiai ország oktatási rendszerével járult hozzá leginkább innovációs előrelépéséhez, és „rendíthetetlen az elkötelezettsége a kutatás-fejlesztés finanszírozását illetően” – fogalmazott Yeo Kiat Seng, a szingapúri Technológia és Dizájn Egyetem professzora.

Dél-Korea idén is a lista élére került, zsinórban az ötödik alkalommal. Az ország a sikerét jelentős részben a Samsung Electronicsnak köszönheti, amely Dél-Korea legértékesebb vállalata. Kína pedig két helyet léphetett előre, és ezzel a 19. lett. „Az USA, Korea és Kína közös pontja, hogy az emberek a fejlesztési folyamat részeként elfogadják a bukást is” – nyilatkozta a CLSA Thailand közvetítői és befektetőcsoport egyik vezetője, Prinn Panitchpakdi.

Az innováció pedig elmaradottabb azokban az országokban, ahol a kultúra a kockázatkerülést hangsúlyozza, és ahol a kutatás-fejlesztés kizárólag teher, nem pedig beruházás – mondta.

Dél-Afrika és Irán idén újra bekerült a top 50 állam közé, amire 2014 óta nem volt példa. Törökország pedig négy pozíciót ugrott előre a 33. helyre, de Olaszország is négy hellyel végzett előrébb, mint tavaly, a 20. lett. Új-Zéland és Ukrajna négy-négy helyet csúszott vissza, Magyarország pedig a 27. lett, csakúgy mint tavaly.

Forrás: www.pannonnovum.hu

2018.01.29.

További hírek
Milliós támogatás kkv-knak megújuló energia használatához
Vállalkozóvá válást támogató programok
IX. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár
Az Európai Bizottság kötelezővé tenné az újrahasznosítható műanyag-csomagolást 2030-ra
Közeleg a 26. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat beadási határideje
Széchenyi Kártya - még több segítség a vállalkozásoknak
Három innovációs pályázatot is kiírtak
2018-ban 82 milliárd forint keretösszegű felhívást hirdet meg az NKFI Hivatal
Tíz energetikai innováció, amire érdemes odafigyelni
Minden kedves Partnerünknek Nagyon Boldog Karácsonyt és Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánunk!

Projekt neve:

Nagykanizsa Inkubátorház és Innovációs Központ létrehozása

Global Online Shopping Store : Inplussale.com

Projekt kódszáma: NYDOP-10005
Kedvezményezett: Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata
Közreműködő szervezet:

Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft

2 Day Diet is a weight loss supplement that contains a blend of unique Chinese herbs which can prevent the digestion of dietary fat, hence reducing its absorption by the body. Its special formula help to burn, eliminate and reduce fat.Related article: Which nutrients are beneficial for eyes?

 

The study of fruta planta reduce weight found that people who suffering from diabetes supplement lot of vitamin B3 can cause elevated blood sugar, and the more dose, the more serious problems caused by blood sugar.Related article: 3 kinds of people should not eat vitamin